Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος ευρωαγορών με το βλέμμα στην Ισπανία

Οι φήμες ότι συζητείται ισπανική διάσωση και η έναρξη πώλησης του πολυσυζητημένου iPhone 5 στο "πραγματικό" εμπόριο, στηρίζουν ανοδικά τις ευρωαγορές. Η πτωτική στροφή του πετρελαίου περιορίζει τα κέρδη το μεσημέρι.

Θετική αντίδραση καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς θεωρείται ότι ολοκληρώθηκαν οι αρνητικές διορθώσεις αυτής εβδομάδας. 

Οι φήμες ότι συζητείται επισήμως πλέον ισπανική διάσωση αλλά και η έναρξη πώλησης του πολυσυζητημένου iPhone 5 της Apple στο «πραγματικό» εμπόριο, βοηθούν την άνοδο.

Το μεσημέρι η άνοδος περιορίζεται εξαιτίας της πτωτικής στροφής της τιμής του πετρελαίου και συνακόλουθα των μετοχών ενεργειακών επιχειρήσεων.

Ετσι, αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 5.844 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,24% στις 7.408 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,12% στις 3.514 μονάδες. Ο ισπανικός δείκτης ΙΒΕΧ κερδίζει 0,5% στις 8.065 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η φήμη ότι η Ισπανία σύντομα θα ζητήσει διεθνή βοήθεια, αλλά και η Ιταλία, όπου ο Mario Monti δήλωσε αργά χθες ότι η ύφεση φέτος στην χώρα θα είναι πολύ βαθύτερη απ’όσο προηγούμενα αναμενόταν.

Με κέρδη έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ θετικά πρόσημα προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι αγορές futures.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στις ευρωαγορές, η μετοχή της Mediobanca, της μεγαλύτερης εισηγμένης επενδυτικής τράπεζας της Ιταλίας, κερδίζουν 1,3% κατόπιν αναβάθμισης από UBS και Equita.

Η Randgold Resources επίσης ενισχύεται λόγω αναβάθμισης των στόχων τιμών χρυσού από Bank of America και Deutsche Bank.

Η Richemont SA κερδίζει 0,8% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Peter Millar LLC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v