Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωαγορές

Πτωτικά οι δείκτες μετά την ισχυρή άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας. Διορθωτικές κινήσεις στον τραπεζικό κλάδο. Στο στόχαστρο οι χαλυβουργίες και η H&M. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall.

Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας και ενώ υπάρχουν ορισμένες ανησυχητικές ειδήσεις από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,3% στις 7.389 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,57% στις 3.561 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,28% στις 5.898 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει πτώση 0,93% στις 8.079 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει απώλειες 1,03% στις 5.379 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 1,14% στις 16.433 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών – που καταγράφει κέρδη 50% από τότε που ο Mario Draghi δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να σωθεί το ευρώ, στα τέλη Ιουλίου – υποχωρεί κατά 1,4%. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Unicredit υποχωρεί κατά 2,7%, η Banco Santander κατά 1,7% και η Commerzbank κατά 1,8%.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι άλλωστε, φαίνεται πως διαφωνούν ριζικά ως προς το μείζον θέμα της τραπεζικής ενοποίησης, όπως φάνηκε και από τις σημερινές δηλώσεις της Angela Merkel η οποία επανέλαβε τις ενστάσεις του Βερολίνου στις προτάσεις της Κομισιόν. Παράλληλα, εκφράζονται από πολλές πλευρές αμφιβολίες για το κατά πόσο τελικά θα λειτουργήσει το περιβόητο πρόγραμμα της ΕΚΤ, καθώς Ισπανία και Ιταλία διστάζουν να προσφύγουν στο μηχανισμό στήριξης.

Πτώση 2,4% καταγράφει η μετοχή της H&M Hennes & Mauritz η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών. Η χαλυβουργία SSAB καταγράφει κάθετη πτώση 10% καθώς προειδοποίησε ότι η αδύναμη ζήτηση επηρέασε τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Πτωτικά κινούνται και άλλες εταιρείες του κλάδου, όπως η ThyssenKrupp και η Salzgitter

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v