Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Ήπιες πιέσεις για τους περισσότερους δείκτες. Τράπεζες και μεταλλευτικές στο στόχαστρο των επενδυτών. Περιορισμένες κινήσεις εν όψει κρίσιμων εξελίξεων για την ευρωζώνη. Συγκρατημένη άνοδος στα futures της Wall

Ήπιες πιέσεις δέχονται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες από τα υψηλά 13 μηνών καθώς εντείνεται η νευρικότητα εν όψει των κρίσιμων εξελίξεων που αναμένονται αυτήν την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,05% στις 7.210 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,448% στις 3.491 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,39% στις 5.770 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,75% στις 7.799 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,71% στις 5.2538 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,62% στις 15.992 μονάδες.

Συγκρατημένη άνοδο καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street
Τράπεζες και μεταλλευτικές βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο με την Βanco Santander να υποχωρεί κατά 1,2% και τη Rio Tinto κατά 1.,3%.

Εν όψει μιας πολύ κρίσιμης εβδομάδας για την παγκόσμια οικονομία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί άπαντες να μην υποτιμήσουν τις επιπτώσεις της ευρωκρίσης.

Η πιο κρίσιμη ημέρα της εβδομάδας είναι η Τετάρτη, κατά την οποία αναμένεται η ετυμηγορία του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας ως προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Την ίδια ημέρα, ο Jose Manuel Barroso θα παρουσιάσει επισήμως τις προτάσεις της Κομισιόν για τραπεζική ενοποίηση, ενώ διεξάγονται και οι εκλογές στην Ολλανδία.
Την Πέμπτη συνεδριάζει η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, από την οποία αναμένονται αποφάσεις ως προς ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και την Παρασκευή διεξάγεται Eurogroup στην Κύπρο όπου επί τάπητος θα τεθεί η περίπτωση της Ισπανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v