Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ευρωαγορές

Διστακτικά βήματα ανόδου στις ευρωαγορές την παραμονή των ανακοινώσεων Draghi. Προβληματισμός για την αμερικανική οικονομία. Βουτιά 3% για την ΒΡ καθώς στις ΗΠΑ σφίγγει ο κλοιός. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall.

Διστακτικά βήματα ανόδου πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές αγορές την παραμονή των ανακοινώσεων Draghi ως προς το πολύκροτο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,64% στις 6.975 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,18% στις 3.405 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,18% στις 5.669 μονάδες.

Στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,07% στις 7.493 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,19% στις 5.060 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,61% στις 15.130 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

"Από τη μία πλευρά, προκύπτουν αξιόπιστες λύσεις για την κρίση χρέους της Ευρώπης, από το άλλο όμως τα μακροοικονομικά στοιχεία που προκύπτουν από τις ΗΠΑ είναι άσχημα" εξηγεί ο David Thebault της Global Equities και συμπληρώνει: "Μπορεί να μην έχουμε αύριο όλες τις λεπτομέρειες γα το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, αλλά γνωρίζουμε ότι έρχεται, έτσι προεξοφλείται. Το ερώτημα είναι τώρα πόσο άσχημη είναι η κατάσταση στην αμερικανική οικονομία".

Οι επενδυτές προβληματίστηκαν από τη συρρίκνωση του δείκτη μεταποίησης ISM στις ΗΠΑ για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Αύγουστο, στις 49,6 μονάδες έναντι 49,8 τον προηγούμενο μήνα, την ώρα όπου οι αναλυτές ανέμεναν σαφή βελτίωση στις 50,2 μονάδες.

Αντίστοιχα αρνητικό αντίκτυπο στη χρηματιστηριακή αγορά είχε και η έκθεση της Moody’s για τον τραπεζικό κλάδο στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, η Moody’s διατηρεί αρνητικές τις προοπτικές για το τραπεζικό σύστημα καθώς όπως αναφέρεται η ευρωπαϊκή κρίση χρέους υπονομεύει την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και θέτει σε κίνδυνο τις τράπεζες.

Έντονες πιέσεις σημειώθηκαν στη μετοχή της ΒΡ με πτώση 3,1% καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κάνει λόγο για "βαριά αμέλεια και εκούσια κακοδιαχείριση" αναφερόμενο στην περιβαλλοντική καταστροφή που προκλήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v