Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Δεύτερη διαδοχική άνοδος στις ευρωαγορές με επίκεντρο τις προσδοκίες παρέμβασης των Κεντρικών Τραπεζών. Πτώση στις αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων. Άνοδος για πετρέλαιο, χρυσό. Αργία στη Wall.

Οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, εν μέσω προσδοκιών ότι οι κεντρικές τράπεζες θα λάβουν πιο δραστικά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης μετά τα στοιχεία για συρρίκνωση στον κλάδο της μεταποίησης. Πτωτικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων.

Συγκεκριμένα, η παραμονή του κλάδου μεταποίησης σε επίπεδα συρρίκνωσης στην Ευρωζώνη ενέτεινε τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η ΕΚΤ σύντομα θα προχωρήσει σε μέτρα στήριξης των ευρωπαικών οικονομιών.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης PMI του κλάδου μεταποίησης στην Ευρωζώνη ανήλθε μεν στις 45,1 μονάδες τον Αύγουστο έναντι 44 τον προηγούμενο μήνα ωστόσο παρέμεινε σε επίπεδα συρρίκνωσης, κάτω από τις 50 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του ισπανικού 10ετούς υποχώρησε στο 6,87% καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας παραδέχθηκε σήμερα ότι η Ισπανία θα εξετάσει αν θα ζητήσει ένα επιπρόσθετο πακέτο βοήθειας από την Ευρώπη.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,82% στις 5.758 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX με κέρδη 0,63% στις 7.015 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε 1,19% υψηλότερα στις 3.454 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, ο ιταλικός FTSE MIB κινήθηκε ανοδικά 1,10% στις 15.267 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX κατέγραψε κέρδη 0,18% στις 7.434 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 2,4% στα 96,87 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινείται ανοδικά 2,3% στα 1.696 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v