Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Οριακές μεταβολές για τους περισσότερους δείκτες. Οι επενδυτές διστάζουν να τοποθετηθούν λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ομιλία Bernanke. Οι δηλώσεις στελεχών της ΕΚΤ και τα σενάρια γαι τα "έκτακτα μέτρα"

Οριακές μεταβολές πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές αγορές λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ομιλία του Ben Bernanke στο Jackson Hole και ενώ στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοπιοιούν για μαζική ενίσχυση της αβεβαιότητας στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται οριακά κατά 0,02% στις 6.897 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,07% στις 33.76 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται χαμηλότερα κατά 0,06% στις 5.716 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει οριακή άνοδο 0,06% στις 7.200 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,028% στις 14.821 μονάδες.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας Ewald Nowotny προειδοποίησε για "μαζική αύξηση της αβεβαιότητας" στην ευρωζώνη ενώ παράλληλα, ο διεθνής Τύπος αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ πραγματοποιεί αγώνα δρόμου για να οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες και να γεφυρώσει τις διαφωνίες αναφορικά με το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Παράλληλα, οι ειδήσεις για τη διεθνή οικονομία δεν είναι ενθαρρυντικές μετά και το μπαράζ στοιχείων για την Ιαπωνία. Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε κατά 1,2% ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ανάπτυξη κατά 1,7%. Επιπλέον, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε για τρίτο συνεχή μήνα ενώ οι δραστηριότητες του μεταποιητικού κλάδου συρρικνώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, οι αγορές περιμένουν τα όσα θα πει σήμερα ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο συμπόσιο των κεντρικών τραπεζών στο Jackson Hole και κυρίως το εάν θα δεσμευθεί για ένα τρίτο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v