Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Αρνητικό πρόσημο, αλλά περιορισμένες κινήσεις. Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές ενόψει των κρίσιμων στοιχείων για την αμερικανική οικονομία και κυρίως της συνόδου των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole.

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές κι οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει των κρίσιμων στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, αλλά κυρίως της συνόδου των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί κατά 0,56% στις 6.963 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,58% στις 3.411 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,28% στις 5.759 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,46% στις 7.299 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρείοριακά κατά 0,06% στις 4.976 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE ΜΙΒ κινείται χαμηλότερα κατά 0,49% στις 14.920 μονάδες.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Οι αναλυτές προειδοποιούν για μεγαλύτερη επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας και σήμερα αναμένονται τα κρίσιμα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ. Εν μέσω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, αλλά και της κινεζικής επιβράδυνσης, οι αγορές φαίνεται πως στηρίζουν τις ελπίδες τους για αναστροφή του κλίματος στις κεντρικές τράπεζες.

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Ben Bernanke την Παρασκευή και το εάν θελήσει ο επικεφαλής της Fed να δεσμευθεί για έναν τρίτο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης. Αίσθηση προκάλεσε η αιφνιδιαστική κίνηση του Mario Draghi να ακυρώσει την ομιλία του, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ επικαλέστηκε φόρτο εργασίας, εξέλιξη που τελικά οι αγορές είδαν θετικά, εν όψει και της συνόδου της ΕΚΤ στις 6 Σεπτεμβρίου, από την οποία επίσης υπάρχουν υψηλές προσδοκίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v