Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικά βήματα στις ευρωαγορές

Μικρή άνοδος για τους περισσότερους δείκτες εκτός από Μαδρίτη και Μιλάνο. Το καμπανάκι του ΔΝΤ και η αιφνιδιαστική ένεση ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Κίνας. Κυκλικοί κλάδοι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Διστακτική άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων. Αφορμή στάθηκε η αιφνιδιαστική ένεση ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Κίνας, ύψους 42 δισ. δολ.. Η νευρικότητα στις ευρωαγορές όμως, παραμένει καθώς το ΔΝΤ υποβαθμίζει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία, επισημαίνει τον αντίκτυπο της λιτότητας στην ανάπτυξη και προειδοποιεί ότι η Ισπανία θα αποτύχει φέτος αλλά και το 2013 στην επίτευξη των στόχων για το έλλειμμα.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,18% στις 7.304 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,4% στις 3.420 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,19% στις 5.852 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,91% στις 7821 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,3% στις 5.385 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,78% στις 15.440 μονάδες.

Μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στο Ecofin όπου ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης θα είναι και η επιβολή φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Οι κυκλικοί κλάδοι όπως οι μεταλλευτικές (0,6%), οι αυτοκινητοβιομηχανίες (0,5%) και η τεχνολογία (0,6%) κινούνται ανοδικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v