Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό με κέρδη που υπερβαίνουν το 3% για Παρίσι και Φρανκφούρτη. Κυνήγι αγοραστικών ευκαιριών και ελπίδες για επικείμενη συμφωνία στο Eurogroup. Κέρδη στα futures της Wall.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με κινητήριο δύναμη αφενός τις αγοραστικές ευκαιρίες μετά τις πολλές πτωτικές συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας κι αφετέρου το μπαράζ των δημοσιευμάτων για συμφωνία ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 3,36% στις 5.677 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 3,91% στις 2.968 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη 2,25% στις 5.280 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 3,34% στις 8.023 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 2,63% στις 5.343 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 3,38% στις 14.4082 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa αναφέρει ότι συζητείται το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας στην Ιταλία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύψους 600 δισ. ευρώ, γεγονός που διαψεύδει το ταμείο.

Επιπλέον, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν στους κανόνες που θα διέπουν το EFSF, στη μόχλευση των κεφαλαίων του, στην παρέμβασή του στη δευτερογενή και στην πρωτογενή αγορά, αλλά και στη γραμμή πίστωσης στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Οι μετοχές των βιομηχανιών ηγούνται της ανόδου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της EADS ενισχύεται κατά 2,6% και της Siemens κατά 2,4%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v