Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στα ασιατικά ταμπλό

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Εξαίρεση το Τόκιο που κινείται σταθεροποιητικά. Κλειστές οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα λόγω αργίας.

Σε νέα υψηλά ωθούνται πολλές οι ασιατικές αγορές καθώς δημιουργούνται προσδοκίες για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Μοναδική εξαίρεση το Τόκιο όπου καταγράφονται διορθωτικές κινήσεις και άνοδος του γεν, ενώ κλειστές είναι οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα λόγω αργίας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,17% στις 13.860 μονάδες. Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε στα 98 γεν ανά δολάριο. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,65% στις 22.728 μονάδες. Κέρδη 1,20% καταγράφει ο κορεατικός Kospi, ενώ ο αυστραλιανός ASX έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2008, στις 5.168 μονάδες με άνοδο 1,18%.

Η προσοχή των αγορών στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά κα στις κεντρικές τράπεζες. Αυτή την εβδομάδα συνεδριάζει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ειδικότερα για την ΕΚΤ οι αγορές προεξοφλούν μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v