Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Ήπιες διακυμάνσεις και διορθωτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές. Σε στάνη αναμονής οι επενδυτές ενόψει των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ. Πιέσεις στις μετοχές των τραπεζών. Ανακάμπτουν γεν και χρυσός.

Διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται στις ασιατικές αγορές, ενώ ανοδικά κινήθηκε το γεν, καθώς η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας δεν προχώρησε σε νέες κινήσεις σε αυτή τη σύνοδό της, επιλέγοντας να τηρήσει στάση αναμονής.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,3% στις 13.884 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,36% στις 1944 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή πτώση 0,03% στις 5082 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,77% στις 22.573 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,38% στις 2191 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,12% στις 2464 μονάδες.

Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε στα 98,46 γεν. ανά δολάριο, ενώ ανακάμπτει και ο χρυσός κατά 0,9% στα 1.473 δολ. ανά ουγκιά. Η Bank of Japan, σε μία εξαιρετικά σύντομη ανακοίνωση, δήλωσε δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στη νομισματική πολιτική, μετά τη σαρωτική επέκταση που αποφάσισε τον προηγούμενο μήνα.

Από πλευράς οικονομικών μεγεθών, επενδυτές και αναλυτές φαίνεται πως τηρούν στάση αναμονής ενόψει των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ αργότερα σήμερα.

Ο τραπεζικός κλάδος δέχθηκε τις εντονότερες πιέσεις καθώς οι αγορές αναμένουν μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι μετοχές των Commercial Bank of China, Agricultural Bank of China και Construction Bank Corp κινήθηκαν πτωτικά καθώς αναμένονται τα τριμηνιαία αποτελέσματα και των τριών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v