Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές με την εξαίρεση της Ιαπωνίας, όπου οι επενδυτές μετά από ένα τριήμερο, επέστρεψαν βλέποντας το γεν σε χαμηλά 2,5 ετών. Πιέσεις στις προμηθεύτριες εταιρίες της Apple.

Μικτή είναι η εικόνα στις ασιατικές αγορές με την εξαίρεση της Ιαπωνίας, όπου οι επενδυτές μετά από ένα τριήμερο, επέστρεψαν βλέποντας το γεν σε χαμηλά 2,5 ετών και τις εξαγωγές να αποκτούν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,72% στις 10.879 μονάδες, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο 32 μηνών. Η νέα τάση στην ιαπωνική αγορά ξεκίνησε μετά τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε για επεκτατική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκε αναπτυξιακό πακέτο 116 δισ. δολ. και η πρόθεση για αλλαγή της εντολής της κεντρικής τράπεζας ώστε να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει το ιαπωνικό νόμισμα στα 89,67 γεν ανά δολάριο. Οι εξελίξεις αυτές ανάγκασαν τον υπουργό Οικονομικών της Ιαπωνίας Ακίρα Αμάρι να δηλώσει ότι η υπερβολική υποτίμηση του γεν δεν είναι επιθυμητή.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,24% στις 23.356 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 1,16% στις 1.983 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σημειώνει οριακή πτώση 0,06% στις 4.742 μονάδες.

Η κινεζική αγορά συνεχίζει ανοδικά μετά το χθεσινό μίνι ράλι που ξεπέρασε το 3%. , Ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,5% στις 2.323 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,61% στις 2.593 μονάδες.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχονται οι προμηθεύτριες εταιρίες της Apple καθώς δημοσιεύματα φέρουν την κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone να μειώνει τις παραγγελίες της για προμήθειες εξαιτίας χαμηλότερων πωλήσεων. Έτσι η μετοχή της Sharp Corp υποχώρησε κατά 2.7%, της Murata Manufacturing κατά 0.4% και της TDK Corp κατά 2.6%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v