Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Κέρδη για τους περισσότερους ασιατικούς δείκτες. Στήριξη από το άλμα των κινεζικών εξαγωγών. Ώθηση στους εξαγωγείς από την πτωτική πορεία του γεν. Ράλι 9% για τη Mazda Motor.

Ανοδικά κινούνται για δεύτερη συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές με στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη και ειδικότερα από τη θεαματική ανάκαμψη των κινεζικών εξαγωγών.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,7% στις 10.652 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,55% στις 23.351 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi σημειώνει άνοδο 0,75% στις 2.006 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κινείται υψηλότερα κατά 0,32% στις 4.745 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite καταγράφει οριακή άνοδο 0,02% στις 2.275 μονάδες και ο CSI 300 υποχωρεί κατά 0,10% στις 2.524 μονάδες.

Οι κινεζικές εξαγωγές κατέγραψαν το Δεκέμβριο άλμα 14,1% ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 4%. Το αποτέλεσμα ήταν να εκτιναχθεί το εμπορικό πλεόνασμα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη στα 31,6 δισ. δολ. ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν 19,6 δισ. δολ.

Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τη νέα πτωτική πορεία του ιαπωνικού νομίσματος (πάνω από τα 88 γεν το δολάριο) έδωσαν ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Έτσι, η Sony καταγράφει κέρδη 3,1%, η Brisgestone 1,7% ενώ η Mazda Motor – μία από τις εταιρίες που επηρεάζονται τα μέγιστα από την πορεία του γεν- κατέγραψε ράλι 9%.

Κέρδη 4% σημειώνει και η μετοχή της Isuzu Motors η οποία επιβεβαίωσε ότι αναζωπυρώνεται η συνεργασία της με τη General Motors καθώς οι δύο εταιρείες προχωρούν στην από κοινού ενός μικρού φορτηγού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v