Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι 3% στη Σαγκάη

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με πρωτοστάτη την κινεζική αγορά όπου πραγματοποιείται άλμα 3%. Σε χαμηλό 2,5 ετών το γεν. Πρωταγωνιστής οι τράπεζες. Κλειστό το Τόκιο λόγω αργίας.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με πρωτοστάτη την κινεζική αγορά και ενώ το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό λόγω αργίας.

Συγκεκριμένα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,57% στις 23.396 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 0,52% στις 1.007 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,25% στις 4.745 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite καταγράφει μίνι ράλι 3,06% στις 2.311 μονάδες και ο CSI 300 άλμα 3,81% στις 2.577 μονάδες, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι εξελίξεις στην Ιαπωνία δίνουν σε μεγάλο βαθμό τον τόνο στις ασιατικές αγορές. Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε την Παρασκευή αναπτυξιακό πακέτο 116 δισ. δολ. και δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της εντολής για την Τράπεζα της Ιαπωνίας ώστε να υπάρξει νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί κατ’ επέκταση στο χαμηλότερο επίπεδο 2,5 ετών έναντι του δολαρίου (89,67 γεν). Ο Ben Kwong, της KGI Asia επισημαίνει ότι ο αντίκτυπος από το αδύναμο γεν γίνεται αισθητός από όλες τις ασιατικές αγορές. «Η Ιαπωνία είναι πλέον πηγή φθηνού χρήματος, γεγονός που εξασφαλίζει ότι συνεχίζεται η ανοδική πορεία των αγορών με στήριξη από τη ρευστότητα»

Στην αγορά της Σαγκάης, ο χρηματοοικονομικός κλάδος ήταν ο πρωταγωνιστής. Η μετοχή της Citic Securities κατέγραψε ράλι 6,1%, η Bank of China ενισχύθηκε κατά 1,7%, η China Construction Bank κατά 1,9% και η China Merchants Bank κατά 3,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v