Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνεμος Draghi και στις ασιατικές αγορές

Οι δηλώσεις του Mario Draghi δημιουργούν προσδοκίες για κινήσεις της ΕΚΤ ακόμη και από την επόμενη εβδομάδα. Κέρδη ρεκόρ για τη Samsung που συμπαρασύρουν ανοδικά τον τεχνολογικό κλάδο. Οριακά κάτω από $1,23 το ευρώ.

Οι δηλώσεις του Mario Draghi που δημιουργούν προσδοκίες για κινήσεις της ΕΚΤ ακόμη και από την επόμενη εβδομάδα, όπως και τα απροσδόκητα κέρδη ρεκόρ της Samsung είναι οι βασικοί παράγοντες που δίνουν ώθηση κατά τη σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές.

Έτσι, παίρνοντας την σκυτάλη από την Ευρώπη και τη Wall Street, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,46% στις 8566 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,86% στις 19.244 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει άλμα 2,4% στις 1825 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σημειώνει άνοδο 1,26% στις 4226 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,09% στις 2124 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,12% στις 2344 μονάδες.

Ο κλαδικός δείκτης του MSCI Ασίας Ειρηνικού για τον τεχνολογικό κλάδο καταγράφει άνοδο 2,6%. Ειδικότερα η μετοχή της Samsung ενισχύεται κατά 3,9% καθώς ανακοινώσε για το τρίμηνο τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της.

Όλα αυτά, ενώ στο «μέτωπο» της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους υπήρξε μία απροσδόκητα θετική εξέλιξη, με τον επικεφαλής της ΕΚΤ να προαναγγέλλει ουσιαστικά δράση στην αγορά ομολόγων λέγοντας ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε το ευρώ». «Οι προσδοκίες έχουν αυξηθεί μετά τα σχόλια του κ. Draghi και αναμένεται ότι η ΕΚΤ θα κάνει κάτι την επόμενη εβδομάδα, ίσως μαζί με μείωση επιτοκίων» δηλώνει Yuji Saito, της Credit Agricole Bank στο Τόκιο.

Το ευρώ πάντως, ανακάμπτει σημαντικά και τώρα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα 1,23 δολ.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές εξαγωγικών εταιρειών με έντονη παρουσία στην Ευρώπη. Η μετοχή της Mazda καταγράφει άλμα 5,76%, η Sony ενισχύεται κατά 3,2% και η Pioneer κατά 4,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v