Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα στηρίζουν τις ασιατικές αγορές

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες με στήριξη από τις χαμηλές αποτιμήσεις, αλλά και την συγκρατημένα αισιόδοξη εικόνα που δίνεται από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες με στήριξη από τις χαμηλές αποτιμήσεις, αλλά και την συγκρατημένα αισιόδοξη εικόνα που δίνεται από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,92% στις 8,443 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,12% στις 18.900 μονάδες, ο κορεατικός Kospi καταγράφει κέρδη 0,74% στις 1782 μονάδες και ο αυστραλιανός ΑSX σημειώνει άνοδο 0,52% στις 4173 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,1% στις 2138 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,14% στις 2363 μονάδες.

«Τα κέρδη δεν είναι τόσο κακά. Η ευρωπαϊκή κρίση εξακολουθεί να αποτελεί θέμα και για αυτό δεν βλέπουμε μεγάλες κινήσεις» εξηγεί ο Tom Kaan της Louis Capital Markets.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η μετοχή της Nintendo η οποία καταγράφει άλμα 3,8% καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων. Κέρδη 5,3% και για τη Nomura Holdings, εν μέσω αναφορών για επικείμενη παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου λόγω του πολύκροτου σκανδάλου insider trading.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Canon καταγράφει βουτιά 7,1% καθώς αναθεώρησε πτωτικά τον ετήσιο στόχο κερδοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v