Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Στήριξη στις αγορές από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση. Επιμένει η νευρικότητα όμως, μετά το νέο χτύπημα της Moody's. Η προσοχή στην ισπανική δημοπρασία και το ραντεβού της τρόικας στην Αθήνα.

Στήριξη στις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές παρείχαν τα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση με αποτέλεσμα οι αρχικές απώλειες να περιοριστούν και πολλοί δείκτες να γυρίσουν σε κέρδη. Η νευρικότητα όμως, παραμένει καθώς η Ισπανία προχωρά σήμερα σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων – μία ημέρα αφού η απόδοση του 10ετούς άγγιξε το ανέφικτο 7,5% - ενώ διεξάγεται και το κρίσιμο ραντεβού της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,24% στις 8488 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ - όπου το χρηματιστήριο έμεινε για λίγο κλειστό λόγω του τυφώνα Βισέντε- ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,21% στις 19.092 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,25% στις 1793 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,58% στις 2153 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,8% στις 2384 μονάδες.

Τα τελευταία στοιχεία για τον κινεζικό κλάδο μεταποίησης χαρακτηρίζονται ενθαρρυντικά, αν και δεν αλλάζουν τα σενάρια των αναλυτών για νέες κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Συγκεκριμένα, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ της HSBC ενισχύθηκε τον Ιούλιο στο 49,5 από 48,2 τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από το 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη με τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων. Το επίπεδο του Ιουλίου είναι το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο.

Από την άλλη πλευρά όμως, οι εξελίξεις στην Ευρώπη όπως επίσης και το νέο χτύπημα της Moody’s – η οποία υποβάθμισε το outlook για Γερμανία, Ολλανδία και Λουξεμβούργο – δεν δίνουν περιθώρια για μεγάλες τοποθετήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v