Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρεία άνοδος στις ασιατικές αγορές

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν αγορές στην Ασία με κινητήριο δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα και πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν αγορές στην Ασία με κινητήριο δύναμη τα εταιρικά αποτελέσματα και πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,79% στις 8795 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 1,57% στις 19.541 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi σημειώνει άνοδο 1,56% στις 1822 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κέρδη 1,64% στις 4224 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,21% στις 2195 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,03% στις 2439 μονάδες.

Η ανοδική τάση ξεκίνησε από χθες στη Wall Street όπου οι επενδυτές αναθάρρησαν από τις θετικές εκπλήξεις στα αποτελέσματα της Bank of America αλλά και της Intel. Επιπλέον ο πρόεδρος της Fed, καθησύχασε τα μέλη του αμερικανικού κογκρέσου ότι δεν βλέπει πιθανή την επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας σε ύφεση, ενώ υπήρξαν και θετικά οικονομικά μεγέθη. Οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών τον Ιούνιο στις ΗΠΑ ανήλθαν σε υψηλό Οκτωβρίου 2008

Ο τεχνολογικός κλάδος είναι εκείνος που ηγείται της ανόδου στις ασιατικές αγορές. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Advantest Corp καταγράφει ράλι 6.2% η Alps Electric 5.2%, η Renesas Electronics 8.7%, ενώ η Hitachi ενισχύεται κατά 2.6% και η Fujitsu κατά 1.2%.

Έντονα ανοδικά κινείται και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών με την China Unicom Hong Kong να καταγράφει κέρδη 3,9% και την China Telecom να εκτοξεύεται κατά 5%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και ο μεταλλευτικός κλάδος. Ειδικότερα η μετοχή της Woodside Petroleum καταγράφει ράλι 7,5% αφού τα αποτελέσματα τριμήνου πουθ ανακοίνωσε ξεπέραν τις προσδοκίες. Επίσης η μετοχή της BHP Billiton ενισχύεται κατά 2,1% και της Fortescue Metals Group κατά 4%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v