Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ασιατικές αγορές

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές. Προβληματισμός για τη διεθνή οικονομία και μικτά μηνύματα από τον Μπεν Μπερνάνκε. Δυσοίωνες δηλώσεις Wen Jiabao για την κινεζική οικονομία.

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με προβληματισμό ως προς την πορεία της διεθνούς οικονομίας και μετά τα μικτά μηνύματα από τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,32% στις 8.726 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,56% στις 19.152 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi καταγράφει πτώση 1,24% στις 1.797 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σημειώνει απώλειες 0,45% στις 4156 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,73% στις 2.145 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,37% στις 2381 μονάδες.

Η κατάθεση του προέδρου της Fed, Ben Bernanke στο αμερικανικό κογκρέσο απογοήτευσε αρχικά τους επενδυτές οι οποίοι ανέμεναν ένα σαφές μήνυμα για την πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Ωστόσο για άλλη μια φορά ο Bernanke απογοήτευσε επενδυτές και αναλυτές καθώς η ομιλία του κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με προηγούμενες και συγκεκριμένα αφού διέγνωσε ότι η Ευρώπη στέκεται εμπόδιο στην ανάκαμψη των ΗΠΑ, αρκέστηκε να επαναλάβει ότι η Fed θα επέμβει στις αγορές μόνο εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Western Asset Management Co., Christopher Orndorff, «οι επενδυτές είχαν μεγάλες προσδοκίες για τις προθέσεις της Fed. Ωστόσο αυτές διαψεύστηκαν».

Στην Κίνα οι εξελίξεις επίσης δεν είναι θετικές. Ο πρωθυπουργός Wen Jiabao δήλωσε ότι η κατάσταση στην κινεζική αγορά εργασίας θα γίνει ακόμη πιο «δύσκολη». Παράλληλα, οι τιμές των ακινήτων στην Κίνα υποχώρησαν εκ νέου σε ετήσια βάση δίνοντας την αφορμή για ρευστοποιήσεις των πρόσφατων χρηματιστηριακών κερδών από την συγκεκριμένο κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v