Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει η νευρικότητα στην Ασία

Πιέσεις δέχονται εκ νέου οι ασιατικές αγορές καθώς διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες για νέες κινήσεις στήριξης της οικονομίας από τη Fed και ενώ εντείνονται οι φόβοι για μαζικές υποβαθμίσεις στην ευρωζώνη

Πιέσεις δέχονται εκ νέου οι ασιατικές αγορές καθώς διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες για νέες κινήσεις στήριξης της οικονομίας από τη Fed και ενώ εντείνονται οι φόβοι για μαζικές υποβαθμίσεις στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,39% στις 8.519 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,18% στις 18.413 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi κινείται χαμηλότερα κατά 0,34% στις 1857 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα στην κινεζική αγορά, καθώς ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,96% στις 2226 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,12% στις 2394 μονάδες.

Μία ημέρα νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επεσήμανε ότι η παγκόσμια αστάθεια που παρατηρείται στις χρηματαγορές αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ, χωρίς όμως, να κάνει αναφορά για αλλαγές στην στρατηγική της.

Επίσης, η Standard & Poor’s επεσήμανε ότι υπάρχουν 25 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και 42 ευρωπαϊκές τράπεζες υπό παρακολούθηση για ενδεχόμενη πιστοληπτική υποβάθμιση

Συνεπεία αυτού του κλίματος, ο χρηματοοικονομικός κλάδος κινείται χαμηλότερα στις ασιατικές αγορές. Πτωτικά κινούνται και οι μεταλλευτικές καθώς καταγράφονται σημαντικές πιέσεις στις τιμές των εμπορευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v