Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές με τις μετοχές των κινεζικών τραπεζών να δέχονται σημαντικές πιέσεις, ενώ αντιθέτως το Τόκιο συνεχίζει στην πορεία ανάκαμψης ξεπερνώντας και το φράγμα των 10.000 μονάδων

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές με τις μετοχές των κινεζικών τραπεζών να δέχονται σημαντικές πιέσεις, ενώ αντιθέτως το Τόκιο συνεχίζει στην πορεία ανάκαμψης ξεπερνώντας και το φράγμα των 10.000 μονάδων.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,1% στις 10082 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,46% στις 22642 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο Kospi ενισχύεται κατά 0,44% στις 2171 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα στην κινεζική αγορά καθώς ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,87% στις 2791 μονάδες, ενώ ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,79% στις 3097 μονάδες.

Για τις κινεζικές τράπεζες, που βρίσκονται στο επίκεντρο κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, η τελευταία αφορμή για ρευστοποιήσεις ήταν τα δημοσιεύματα που φέρουν την Temasek Holdings να ρευστοποιεί τις τοποθετήσεις της στην Bank of China και την China Construction Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v