Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, με στήριξη τόσο από τα μεγέθη της ιαπωνικής οικονομίας, όσο και από την αισιοδοξία για επικύρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία, ενώ η αγορά του Τόκιο έκλεισε σε υψηλό 7 εβδομάδων, με στήριξη τόσο από τα μεγέθη της ιαπωνικής οικονομίας, όσο και από την αισιοδοξία για επικύρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,54% στις 9797 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,5% στις 22171 μονάδες ενώ στην Κορέα ο Kospi καταγράφει άνοδο 1,53% στις 2094 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,29% στις 2751 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,53% στις 3025 μονάδες.

Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας αυξήθηκε τον Μάιο κατά 5,7% ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για ενίσχυση κατά 5,5%. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής των τελευταίων 60 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v