Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed προβλημάτισε τις ασιατικές αγορές

Οι ανησυχίες που εξέφρασε χθες ο Ben Bernanke για την αμερικανική οικονομία και η επιβράδυνση της κινεζικής μεταποίησης προβληματίζουν τις ασιατικές αγορές, με αρνητικό πρόσημο στα περισσότερα χρηματιστήρια

Οι ανησυχίες που εξέφρασε χθες ο Ben Bernanke, ο επικεφαλής της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας προβλημάτισαν τις ασιατικές αγορές με αποτέλεσμα και το αρνητικό πρόσημο στους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,34% στις 9596 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,85% στις 21674 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 0,39% στις 2055 μονάδες.

Θετικό το κλίμα ωστόσο καταγράφεται στην κινεζική αγορά, κυρίως μετά την είδηση σημαντικής επιβράδυνσης στον πληθωρισμό παραγωγού. Ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 2659 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,58% στις 2925 μονάδες.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ουσιαστικά παραδέχθηκε πως οι παράγοντες επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να παραμείνουν και το 2012, διευκρινίζοντας ωστόσο πως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα τερματιστεί όπως έχει προγραμματιστεί.

Η κινεζική αγορά πάντως, στάθηκε περισσότερο στα στοιχεία επιβράδυνσης του κλάδου μεταποίησης, όπου ο δείκτης ΡΜΙ επιβραδύνθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο 11 μηνών, αλλά όχι τόσο ώστε να σηματοδοτεί ύφεση του κλάδου, ενώ παράλληλα ο πληθωρισμός παραγωγού μειώθηκε σημαντικά στο 52,1 τον Ιούνιο από 60,1 τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v