Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Η νέα σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Κίνας, προβληματίζει τις ασιατικές αγορές, με αποτέλεσμα οι χρηματιστηριακοί δείκτες να παρουσιάζουν μικτή εικόνα. Κέρδη για τον ενεργειακό κλάδο, αλλά πιέσεις στις τράπεζες

Μικτή εικόνα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, καθώς στο Τόκο ο δείκτης Nikkei ενισχύεται κυρίως λόγο των κερδών που καταγράφονται στον ενεργειακό κλάδο, ενώ αρκετοί χρηματιστηριακοί δείκτες «προβληματίζονται» από την νέα σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Κίνας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,28% στις 9574 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,29% στις 22429 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi καταγράφει άνοδο 0,47% στις 2086 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα στην κινεζική αγορά με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,71% στις 2709 μονάδες, ενώ ο CSI 300 υποχωρεί κατά 0,81% στις 2969 μονάδες.

Μία ημέρα νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε μία ακόμη αύξηση του λόγου των υποχρεωτικών αποθεμάτων των τραπεζών σε νέο ρεκόρ, στο 21,5%. Είχε η προηγηθεί η ανακοίνωση της αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής κατά 13,3% τον Μάιο, αλλά και του πληθωρισμού στο υψηλότερο επίπεδο τριών ετών.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v