Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητας... συνέχεια στις ασιατικές αγορές

Για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σε κλίμα νευρικότητας, μετά και την αιφνιδιαστική επιβράδυνση των εξαγωγών της Κίνας, αλλά και την μη αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων στην Κορέα

Για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σε κλίμα νευρικότητας, μετά και την αιφνιδιαστική επιβράδυνση των εξαγωγών της Κίνας, αλλά και την μη αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων στην Κορέα.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,5% στις 9514 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,30% στις 22314 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 1,19% στις 2682 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,77% στις 2682 μονάδες και τον CSI 300 να καταγράφει απώλειες 0,56$ στις 2935 μονάδες.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι το εμπορικό της πλεόνασμα διαμορφώθηκε τον Μάιο σε επίπεδα πολύ κατώτερα των εκτιμήσεων, με εκτίναξη εισαγωγών και επιββράδυνση των εξαγωγών. Εξέλιξη που προβληματίζει και εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε νέες κινήσεις σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Σήμερα πάντως, η κεντρική τράπεζα της Κορέας προχώρησε σε αύξηση επιτοκίων κατά 25 μβ, στο 3,25%. Είναι η Τρίτη φορά κατά το 2011 που η Κορέα αυξάνει τα επιτόκιά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v