Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές, καθώς το Τόκιο ανακάμπτει μετά το χθεσινό -1,2% με κινητήριο δύναμη την Tepco και την Toyota ενώ στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές επικρατούν οι ανησυχίες διεθνούς επιβράδυνσης.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς η ιαπωνική αγορά ανακάμπτει μετά το χθεσινό -1,2% με κινητήριο δύναμη την Tepco και την Toyota ενώ στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές επικρατούν οι ανησυχίες περί διεθνούς αναπτυξιακής επιβράδυνσης.

Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,67% στις 9442 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,44% στις 22848 μονάδες και στην Κορέα ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 0,65% στις 2099 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,27% στις 27335 μονάδες, ενώ ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 0,30% στις 2995 μονάδες

Η μετοχή της Toyota ενισχύεται κατά 2,2% μετά από δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν πως η αυτοκινητοβιομηχανία θα αυξήσει την παραγωγή του υβριδικού Prius κατά 70% λόγω της ισχυρής ζήτησης.

Ανοδικά κινείται και ο τεχνολογικός κλάδος καθώς δημοσίευμα της Nikkei αναφέρει πως Toshiba και Sony βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την συγχώνευση των δραστηριοτήτων κατασκευής οθονών LCD

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v