Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Με βήμα σημειωτόν κινήθηκαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές, μετά τα στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας αλλά και το μίνι ράλι της χθεσινής συνεδρίασης

Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφηκαν στις ασιατικές αγορές, μετά τα στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας αλλά και το μίνι ράλι της χθεσινής συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,27% στις 9719 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,24% στις 23626 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi καταγράφει οριακές απώλειες 0,05% στις 2141 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,13% στις 2739 μονάδες ενώ ο CSI 300 ενισχύεται κατά 0,10% στις 3004 μονάδες.

Μετά από πολύμηνη μάχη με τον πληθωρισμό και αλυσιδωτές κινήσεις σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, ο μεταποιητικός κλάδος της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη φαίνεται πως επιβραδύνεται. Συγκεκριμένα, ο επίσημος δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ μειώθηκε τον Μάιο στο 52 από 52,9 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, προέβλεπαν επιβράδυνση στο 52,2.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v