Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ασιατικά ταμπλό

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές μετά τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την αμερικανική οικονομία που δημιουργούν ανησυχίες για την πορεία των ασιατικών εξαγωγών, δεδομένης και της επιβράδυνσης της Κίνας

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι ασιατικές αγορές μετά τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την αμερικανική οικονομία που δημιουργούν ανησυχίες για την πορεία των ασιατικών εξαγωγών, δεδομένης και της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,69% στις 9555 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες κατά 1,66% στις 23234 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 1,4% στις 2111 μονάδες.

Κάθετη πτώση και στην κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 2,09% στις 2686 μονάδες και τον CSI 300 να καταγράφει απώλειες 2,21% στις 2937 μονάδες.

Τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία στην αγορά εργασίας και στον κλάδο της μεταποίησης στις ΗΠΑ, πίεσαν σημαντικά χαμηλότερα τους δείκτες στη Wall Street, με τον Dow να σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2010. Ισχυρές απώλειες και στις ευρωαγορές.

H αναιμική αύξηση μόλις 38.000 θέσεων στην αμερικανική ιδιωτική απασχόληση τον Μάιο έναντι 175.000 που ανέμεναν οι αναλυτές, προσγείωσε απότομα το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall μετά την ισχυρή άνοδο των δεικτών την προηγούμενη μέρα.
Παράλληλα, ο δείκτης μεταποίησης ISM διολίσθησε τον Μάιο στο 53,5% από 60,4% τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας την μεγαλύτερη πτώση από το 1984.

Μία ημέρα νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι μεταποιητικός κλάδος της Κίνας επιβραδύνεται καθώς δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ μειώθηκε τον Μάιο στο 52 από 52,9 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, προέβλεπαν επιβράδυνση στο 52,2.

Και όλα αυτά, ενώ παράλληλα η υποβάθμιση της Ελλάδας από την Moody’s δημιουργεί νέες ανησυχίες για την ευρωζώνη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v