Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές, ενώ το γεν ενισχύεται σε υψηλό ενός μήνα μετά τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke που δημιούργησαν μεν ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές, ενώ το γεν ενισχύεται σε υψηλό ενός μήνα μετά τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke που δημιούργησαν μεν ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, κλείνοντας παράλληλα την πόρτα σε ανανέωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακή άνοδο 0,07% στις 9449 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,81% στις 22684 μονάδες ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 0,78% στις 2083 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,26% στις 2737 μονάδες, ενώ ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,46% στις 2990 μονάδες.

Στην χθεσινή του ομιλία ο Ben Bernanke έκανε λόγο για «απογοητευτικά αρχή» ανάκαμψη. Παράλληλα, η Παγκόσμια Τράπεζα προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την αμερικανική οικονομία στο 3,2% για το 2011 έναντι αρχικής πρόβλεψης στο 3,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v