Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στην Ασία με το βλέμμα στην Ελλάδα

Στο χαμηλότερο επίπεδο 3 μηνών υποχώρησαν οι ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται για την ελληνική κρίση, αλλά και από τα νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. Πιέσεις και στην Wall

Στο χαμηλότερο επίπεδο τριών μηνών υποχώρησαν οι ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται ως προς την εξέλιξη της ελληνικής κρίσης, αλλά και από τα νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,7% στις 9411 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,83% στις 21934 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο Kospi καταγράφει απώλειες 1,91% στις 2046 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 1,15% στις 2674 μονάδες και τον CSI 300 κατά 1,26% στις 2925 μονάδες.


Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, των τραπεζών και του κλάδου ενέργειας δέχθηκαν τις ισχυρότερες πιέσεις, καθώς υπάρχει διάχυτος προβληματισμός για την πορεία της διεθνούς αναπτυξιακής πορείας. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και η αναβολή των όποιων αποφάσεων σε επίπεδο ευρωζώνης αποτελούν μία εστία νευρικότητας.

Επίσης, η ενίσχυση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ υποδεικνύει πως αν μη τι άλλο δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί επί μακρόν η επεκτατική νομισματική πολιτική της Fed. Ο πληθωρισμός ενισχύθηκε τον Μάιο στο 3,6%, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008, «γεγονός που δημιουργεί ανησυχία αποπληθωρισμού για τις ΗΠΑ» όπως δήλωσαν αναλυτές της Credit Agricole

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v