Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται η νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Διατηρείται η νευρικότητα στις ασιατικές αγορές, αφού η Credit Suisse προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της αφενός για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, αφετέρου για την πορεία των κινεζικών τραπεζών

Διατηρείται η νευρικότητα στις ασιατικές αγορές, αφού η Credit Suisse προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών της αφενός για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, αφετέρου για την πορεία των τραπεζών στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακή άνοδο 0,03% στις 9354 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,47% στις 21593 μονάδες και στην Σεούλ ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 0,6% στις 2019 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα στην κινεζική αγορά, καθώς ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,10% στις 2613 μονάδες, ενώ ο CSI 300 καταγράφει απώλειες 0,96% στις 2864 μονάδες

Η Credit Suisse αναθεώρησε τις προβλέψεις της για το κινεζικό ΑΕΠ για το 2012 στο 8,5% έναντι αρχικής εκτίμησης για ανάπτυξη 8,9%. «Εκτιμούμε ότι ο πληθωρισμός που επιμένει, η επιβράδυνση της ανάπτυξης και οι συνεχιζόμενες κινήσεις συσφιξης της νομισματικής πολιτικής θα επηρεάσουν την οικονομία όχι μόνο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011, αλλά και κατά το 2012» αναφέρει η Credit Suisse.

Η Credit Suisse διατύπωσε επίσης σύσταση underweight για τον κινεζικό τραπεζικό κλάδο, ενώ μέχρι πρότινος είχε σύσταση overweight.

Στην ιαπωνική αγορά πάντως, επισημαίνεται ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες κινήθηκαν ανοδικά, αφού η Cititgroup προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τον κλάδο, κάνοντας λόγο για ανάκαμψη που ξεπέρασε τις προσδοκίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v