Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στην Ασία με το βλέμμα στην Ελλάδα

Η νευρικότητα ως προς τις εξελίξεις στην Ελλάδα, οι αυστηρότεροι κεφαλαιακοί κανόνες από τη Βασιλεία, αλλά και η συνεχιζόμενα πτωτική πορεία της τιμής του πετρελαίου είναι οι βασικότεροι παράγοντες προβληματισμού στην Ασία.

Πτωτικά κινήθηκαν κατά την πρώτη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας οι ασιατικές αγορές με τον τραπεζικό και τον ενεργειακό κλάδο να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις και την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται εκ νέου στην Ελλάδα και στην ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,04% στις 9578 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,75% στις 22005 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,98% στις 2070 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,22% στις 2752 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 0,17% στις 3032 μονάδες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχωρεί κατά 1% «καθώς υπάρχει τάση αποστροφής επενδυτικού κινδύνου ενόψει της ελληνικής ψηφοφορίας για τα μέτρα λιτότητας» αναφέρουν οι Financial Times.

Ειδικότερα για τον τραπεζικό κλάδο υπάρχει νευρικότητα μετά και την συμφωνία στην Επιτροπή της Βασιλείας για αυστηρότερους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας για τα διεθνώς μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου παράλληλα, εξακολουθούν να καταγράφουν απώλειες καθώς η τιμή του πετρελαίου παραμένει σε πτωτική τροχιά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v