Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι στις ασιατικές αγορές μετά την ΙΕΑ

Ισχυρή άνοδος καταγράφεται στις ασιατικές αγορές μετά την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας να ρίξει στην αγορά μέρος των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου, συμβάλλοντας στην αντιπληθωριστική πολιτική

Μίνι ράλι καταγράφεται στις ασιατικές αγορές μετά την απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας να ρίξει στην αγορά μέρος των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου και ενώ ο πρόεδρος της Κίνας άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέες κινήσεις σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,85% στις 9678 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,84% στις 22158 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο Kospi καταγράφει άνοδο 1,7% .
Ράλι στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 2,57% στις 2757 μονάδες, ενώ ο CSI 300 κατά 2,94% στις 3044 μονάδες.

Η ΙΕΑ ανακοίνωσε ότι θα αποδεσμεύσει μέσα στον επόμενο μήνα 60 εκατ. βαρέλια από τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου. Παράλληλα, ο Κινέζος πρόεδρος Wen δήλωσε πως η πολιτική χαλιναγώγησης του πληθωρισμού αρχίζει να αποφέρει αποτελέσματα, γεγονός που ερμηνεύεται από την αγορά ως έμμεση δήλωση ανάπαυλας στην σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v