Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά σινιάλα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές, καθώς τα αρχικά κέρδη που στηρίχθηκαν στις ελπίδες για συμφωνία ως προς την Ελλάδα, περιορίστηκαν σημαντικά, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι δείκτες να καταγράφουν απώλειες

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ασιατικές αγορές, καθώς τα αρχικά κέρδη που στηρίχθηκαν στις ελπίδες για συμφωνία ως προς την Ελλάδα, περιορίστηκαν σημαντικά, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι δείκτες – πλην Ιαπωνίας – να καταγράφουν πλέον απώλειες.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,74% στις 9648 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,27% στις 21982 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 0,36% στις 2062 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα στην κινεζική αγορά, όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,62% στις 2741 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,58% στις 3018 μονάδες.

Οι αναλυτές παρατηρούν πως ο όγκος των συναλλαγών ήταν ιδιαίτερα χαμηλός κατά την σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές, «γεγονός που αποδεικνύει πως οι επενδυτές διστάζουν να τοποθετηθούν ακόμη και με το σενάριο συμφωνίας για το ελληνικό πακέτο» σχολιάζει το Reuters. Επισημαίνεται ότι πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης είναι η γαλλική πρόταση για μετακύληση των ελληνικών ομολόγων, που φέρεται να έχει αρκετές πιθανότητες αποδοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v