Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Ισχυρή άνοδος καταγράφεται στις ασιατικές αγορές παίρνοντας την σκυτάλη από την Wall Street μετά τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για τις ΗΠΑ, ενώ αισιοδοξία καταγράφεται και μετά τις αποφάσεις του Eurogroup για Ελλάδα

Ισχυρή άνοδος καταγράφεται στις ασιατικές αγορές παίρνοντας την σκυτάλη από την Wall Street μετά τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία για τις ΗΠΑ, ενώ αισιοδοξία καταγράφεται και μετά τις αποφάσεις του Eurogroup για Ελλάδα.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,98% στις 9965 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,68% στις 22773 μονάδες, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,92% στις 2145 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στην κινεζική αγορά καθώς ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,61% στις 2803 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 2,11% στις 3114 μονάδες

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκε αύξηση του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας PMI τον Ιούνιο έναντι σημαντικής μείωσης που ανέμεναν οι αναλυτές, ώθησε σε πέμπτη διαδοχική άνοδο τη Wall Street. Συγκεκριμένα, ο δείκτης αναρριχήθηκε στις 55,3 μονάδες έναντι 53,5 τον προηγούμενο μήνα.

Ο τραπεζικός κλάδος καταγράφει σήμερα την μεγαλύτερη άνοδο στις ασιατικές αγορές.

Επισημαίνεται ότι ο δείκτης SET στην Ταϊλάνδη καταγράφει ράλι 3,5% μετά την επικράτηση της αντιπολίτευσης στις εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v