Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάθετη πτώση στις ασιατικές αγορές

Η κλιμακούμενη ένταση στην Λιβύη και οι αναθεωρήσεις της Moody's για την Ιαπωνία οδηγούν σε κάθετη πτώση τις ασιατικές αγορές. Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου και στροφή επενδυτών σε κρατικά ομόλογα και χρυσό

Η κλιμακούμενη ένταση στην Λιβύη, αλλά και οι αναθεωρήσεις της Moody’s για την ιαπωνική οικονομία δημιούργησαν κλίμα έντονων πιέσεων για τις ασιατικές αγορές.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με υποχώρηση 1,78% στις 10664 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,84% στις 23054 μονάδες ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 1,76% στις 1969 μονάδες.

Κάθετη πτώση στην κινεζική αγορά όπου ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 2,20% στις 2867 μονάδες και ο CSI 300 καταγράφει πτώση 2,36% στις 3181 μονάδες.

Με τις πετρελαϊκές εταιρείες να προετοιμάζονται για το κλείσιμο των δραστηριοτήτων τους στην Λιβύη, η τιμή του μαύρου χρυσού κινείται έντονα ανοδικά. Συγκεκριμένα, η τιμή Brent ενισχύθηκε σε νέο υψηλό δυόμισι ετών,σ τα 108,18 δολ. ανά βαρέλι.

Κατά συνέπεια, οι κλάδοι που δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις στην Ασία είναι των αεροπορικών εταιρειών, αλλά και ο κατασκευαστικός, ειδικότερα οι κορεατικές εταιρείες που είχαν αναλάβει μεγάλα έργα στην Λιβύη.

Επιπλέον, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s δήλωσε πως αναθεωρεί το Outlook για την ιαπωνική οικονομία σε «αρνητικό» από «σταθερό». Η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας διατηρείται στο «Αα2»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v