Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωστρατηγική νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Νευρικότητα επικράτησε κατά την σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές, μετά την νέα κίνηση σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Κίνας και ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο

Νευρικότητα επικράτησε κατά την σημερινή συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές, μετά την νέα κίνηση σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Κίνας και ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,14% στις 10857 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,28% στις 23530 μονάδες ενώ στην Σεούλ ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 0,39%

Άνοδος ωστόσο καταγράφεται στην κινεζική αγορά, με κινητήριο δύναμη τον ενεργειακό κλάδο. Ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,09% στις 2931 μονάδες, ενώ ο CSI 300 καταγράφει άνοδο 1,4% στις 3256 μονάδες.

Η κλιμάκωση της έντασης στον αραβικό κόσμο και ιδιαίτερα στην Λιβύη έχει οδηγήσει σε νέα ανοδική πορεία την τιμή του πετρελαίου. Η τιμή πετρελαίου Brent ενισχύθηκε στα 103,75 δολ./βαρέλι ενώ η τιμή του αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης ενισχύθηκε στο 87,39 δολ/βαρέλι.

Παράλληλα, η Κίνα ανακοίνωσε την Παρασκευή νέα αύξηση του λόγου των υποχρεωτικών αποθεμάτων των τραπεζών. Είναι η όγδοη φορά από τις αρχές του 2010 που το Πεκίνο αυξάνει το ποσοστό των τραπεζικών αποθεμάτων που πλέον βρίσκεται στο 19,5%, με αποτέλεσμα να «παγώσει» ρευστότητα 55 δισ. δολ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v