Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σε τροχιά υποχώρησης οι ασιατικές αγορές, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται σε τραπεζικούς τίτλους, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από την τραπεζική επιτροπή της Βασιλείας ΙΙ. Πτώση 0,2% για Nikkei, 2% για Κίνα.

Οι πιέσεις σε τραπεζικές μετοχές, μετά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η τραπεζική επιτροπή της Βασιλείας ΙΙ για επιβολή περισσότερο «σκληρών» όρων στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών από το 2012, οδήγησαν χαμηλότερα τις ασιατικές αγορές.

Πτώση 0,2% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ σε υψηλό τριών εβδομάδων κινήθηκαν τα CDS Αυστραλία και Ιαπωνίας, επηρεασμένα, σύμφωνα με το Bloomberg και από την υποβάθμιση της Ελλάδας από την Standard & Poor’s.

Ιδιαίτερα ισχυρές οι πιέσεις στην αγορά της Κίνας, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για «υπερπροσφορά» μετοχών, λόγω και των συνεχιζόμενων δημόσιων εγγραφών στην χώρα. Απώλειες 2,54% για τον CSI 300, ενώ κατά 2,11% χαμηλότερα κινούνταν ο Shanghai Composite. Στο «ίδιο μήκος κύματος» και η αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να υποχωρεί κατά 1,06%.

Πτώση 0,21% για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και η αγορά της Αυστραλίας με τον ASX να υποχωρεί κατά 0,38%. Οριακές απώλειες μόλις 0,05% για τον Kospi της Ν. Κορέας.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη έξι μονάδων για FTSE 100 και DAX 30, ενώ κατά 5 μονάδες υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Η ανάκαμψη του δολαρίου σε υψηλό 3 μηνών έναντι του ευρώ αποτέλεσε "βαρίδι" για την Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με πτώση 1,27% στις 10.308,26 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,18% στις 1.096,07 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 1,22% στις 2.180,05 μονάδες. Νωρίτερα σημαντικές απώλειες είχαν σημειώσει και οι ευρωπαϊκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v