Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στις ασιατικές αγορές

Τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική ανεργία στήριξαν την ανοδική διάθεση στις ασιατικές αγορές, με κέρδη για εξαγωγικούς ομίλους. Άνοδος 1,45% για Nikkei, 0,5% για Κίνα.

Σε ανοδική πορεία οι ασιατικές αγορές, καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, στήριξαν τις αγοραστικές διαθέσεις των επενδυτών.

Η βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας αποτελεί σημείο-κλειδί για τις εξαγωγικές εταιρίες της Ασίας, οι οποίες κινήθηκαν ανοδικά. Κέρδη 1,4% για την Samsung Electronics, ενώ ράλι 7% σημείωσε η μετοχή της ιαπωνικής Japan Airlines, μετά από δημοσίευμα ιαπωνικής εφημερίδας ότι η κυβέρνηση της χώρας θα στηρίξει τον προβληματικό αερομεταφορέα.

Άνοδος 1,45% για τον Nikkei, ενώ στον αντίποδα πιέσεις καταγράφηκαν στην αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να υποχωρεί 0,55%. Στο ίδιο μήκος κύματος και το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπου ο Hang Seng υποχώρησε κατά 0,34%.

Θετική πορεία για την αγορά της Νοτίου Κορέας, όπου ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε πλησίον του 0,49%. Σταθερά σε ανοδική τροχιά παρέμεινε το χρηματιστήριο της Κίνας, με τον CSI 300 να ενισχύεται κατά 0,56%, ενώ κατά 0,27% υψηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite.

Σε πορεία ήπιας διόρθωσης κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Πτώση τριών μονάδων για τον DAX 30, απώλειες 15 μονάδων για τον FTSE 100, ενώ κατά τέσσερις μονάδες χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

Ανοδική κίνηση για την Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,21% στις 10.388,22 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,54% στις 1.105,89 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,98% στις 2.194,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v