Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στις ασιατικές αγορές

Ισχυρή ανάκαμψη για τις ασιατικές αγορές, μετά την «λαίλαπα» της προηγούμενης εβδομάδας, με στήριξη από τράπεζες. Κέρδη 2,9% για Nikkei, 3,8% για Κίνα.

Η δήλωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ότι θα στηρίξουν τις τράπεζές τους ήταν αρκετή για να αναθαρρήσουν οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές, οι οποίοι προχώρησαν σε ευρύτατες αγορές μετοχών και οδήγησαν σε ράλι τους βασικούς δείκτες της περιοχής.

Κέρδη 3,3% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με στήριξη από τραπεζικούς τίτλους, ενώ ο δείκτης σημείωσε την ισχυρότερη άνοδό του από τις 2 Απριλίου.

«Υπάρχει σαφής ανακούφιση στις αγορές σχετικά με το Ντουμπάι και το γεγονός ότι αποδεικνύεται ότι τα πράγματα δεν ήταν τόσο άσχημα όσο φαίνονταν στην αρχή», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Matt Riordan, διαχειριστής κεφαλαίων 5,1 δισ. δολαρίων στην Paradice Investment Management.

Οι τραπεζικοί τίτλοι κυριολεκτικά «έλαμψαν» με την National Bank of Australia να ενισχύεται 4,5% και την HSBC να σημειώνει κέρδη της τάξης του 3,7%. Κέρδη 4,6% για την Samsung C&T Corp., κατασκευαστικού ομίλου που έχει αναλάβει αρκετά έργα στο Ντουμπάι.

Κέρδη 2,91% για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε τόσο η αγορά της Αυστραλίας όσο και αυτή της Ν. Κορέας, με τους δείκτες ASX και Kospi να ενισχύονται κατά 2,57% και 2,04% αντίστοιχα.

Άνοδος 3,49% για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Σε διαδικασία ράλι και η αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να ενισχύεται κατά 3,82% και τον Shanghai Composite να κινείται κατά 3,2% υψηλότερα.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 10 μονάδων για τον DAX 30, 20 μονάδων για τον FTSE 100, ενώ κατά μία μονάδα υψηλότερα κινείται ο FTSE 100.

«Έδειξε χαρακτήρα» η Wall Street την περασμένη εβδομάδα, παρά τις σημαντικές πιέσεις στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones υποχώρησε 1,48% στις 10.309,92 μονάδες, ο S&P 1,72% στις 1.091,50 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,73% στις 2.138,44 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v