Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σε τροχιά υποχώρησης, λόγω και των απογοητευτικών μεγεθών τριμήνου των Dell και Sony, οι ασιατικές αγορές για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Απώλειες 0,5% για Nikkei και Κίνα.

Τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών για τις ασιατικές αγορές, μετά και από την απογοήτευση που προκάλεσαν στους επενδυτές τα μεγέθη τριμήνου των Dell και Sony.

Απώλειες 0,5% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον δείκτη ASX στην αγορά της Αυστραλίας να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις και να υποχωρεί κατά 1,28%.

Αρνητική επίδραση στις επενδυτικές διαθέσεις είχαν και οι δηλώσεις Κινέζων αξιωματούχων όσο και κορυφαίων επενδυτών –όπως ο κ. Bill Gross επικεφαλής της Pacific Investment Management- ότι υπάρχουν ενδείξεις «φούσκας» σε αρκετές αγορές της Ασίας αλλά και στον κλάδο real estate της Κίνας.

«Μεγέθη όπως αυτά της Dell αποδεικνύουν ότι είναι πολύ νωρίς να πει κάποιος ότι όλα είναι «ΟΚ». Οι επενδυτές το κατανοούν και πράττουν ανάλογα», τόνισε στο Bloomberg ο κ. Nicholas Yeo, διαχειριστής κεφαλαίων 40 δισ. δολαρίων στην Aberdeen Asset Management.

Πτώση 0,54% για τον Nikkei, με τον Hang Seng να υποχωρεί πλησίον του 0,59%. Ανάλογη εικόνα και στην αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να αποδυναμώνεται κατά 0,26% και τον Shanghai Composite να κινείται κατά 0,31% χαμηλότερα.

Σε θετική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 32 μονάδων για DAX 30, πλησίον των 31 μονάδων για FTSE 100, ενώ κατά 18 μονάδες υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Σε αρνητική πορεία, λόγω δυσμενών μακροοικονομικών δεδομένων, κινήθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με πτώση 0,9% στις 10.332,60 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,34% στις 1.094,89 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 1,66% στις 2.156,82 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v