Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σε πορεία διόρθωσης οι ασιατικές αγορές, με πιέσεις για μετοχές φαρμακευτικών ομίλων και ήπιες διαθέσεις ρευστοποιήσεων από τους επενδυτές. Ισχυρή άνοδος στην Wall Street, με τον Dow Jones σε υψηλό 13 μηνών.

Η κάθετη πτώση στις μετοχές ιαπωνικών φαρμακευτικών ομίλων «απορροφά» πλήρως την καλή πορεία των τίτλων μεταλλευτικών εταιρειών, ενώ σε συνδυασμό με τη διάθεση ρευστοποιήσεων από τους επενδυτές, οδηγεί χαμηλότερα τις ασιατικές αγορές.

Απώλειες 7% για την Hisamitsu Pharmaceutical, μετά από δημοσίευμα ιαπωνικής εφημερίδας ότι η κυβέρνηση εξετάζει την μείωση των τιμών σε αρκετά φάρμακα. Αντίθετα σημαντικά κέρδη 1,8% σημειώνει ο τίτλος της Honda Motor, μετά την αναβάθμιση της σύστασής του από την Goldman Sachs Group.

«Η ανησυχία για το κατά πόσο η ανάκαμψη της οικονομίας είναι τόσο «γερή» ώστε να διατηρήσει τις ανοδικές τάσεις στις αγορές δεν έχει εκπλήξει από τις συνειδήσεις των επενδυτών. Επανέρχεται και οδηγεί χαμηλότερα τις μετοχές», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Hiroshi Morikawa, στρατηγικός αναλυτής της MU Investments, με υπό διαχείριση κεφάλαια 14 δισ. δολάρια.

Πτώση 0,68% για τον Nikkei, ενώ ηπιότερες οι πιέσεις για τον δείκτη ASX στην αγορά της Αυστραλίας, με απώλειες 0,16%. Ισχυρότερες πιέσεις στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να υποχωρεί 1,05%. Απώλειες 0,7% για τον Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας.

Ήπια πτωτική κίνηση για το χρηματιστήριο της Κίνας, με τον ευρύτερο δείκτη CSI 300 να υποχωρεί 0,21% και τον Shanghai Composite να καταγράφει πτώση 0,34%.

Οριακά χαμηλότερα κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά έξι μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 10 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά εννέα μονάδες χαμηλότερα.

Fed και Κίνα ώθησαν σε νέο υψηλό έτους τον Dow Jones στη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Wall Street. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,43% στις 10.291,26 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,5% στις 1098,51 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,74% στις 2.166,90 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v