Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μεικτή εικόνα εμφάνισαν οι ασιατικές αγορές, καθώς το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,9%, ενώ αντίθετα πτωτική κίνηση ακολούθησε η Κίνα, με μέση πτώση στο 0,6%.

Αντίρροπες δυνάμεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, οι οποίες οδήγησαν σε κέρδη τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei, αλλά και τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού και σε πτώση τις υπόλοιπες αγορές της περιοχής.

Ισχυρή άνοδος για τους ιαπωνικούς τραπεζικούς τίτλους, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Nikkei» ότι η Basel Committee on Banking Supervision θα δώσει περιθώριο 10 ετών στις τράπεζες να συμμορφωθούν με τις νέες κεφαλαιακές απαιτήσεις των εποπτικών αρχών.

Κέρδη 15% για την Mizuho Financial Group, με τις Sumitomo Mitsui Financial Group και Aozora Bank να ενισχύονται κατά 14%. Αποτέλεσμα ο Nikkei να καταγράψει κέρδη της τάξης του 0,93%. Ανοδικά κινήθηκε και ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,2%.

Αντίθετα σε αρνητική πορεία κινήθηκε η αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να υποχωρεί κατά 0,25%, ενώ πτώση 0,1% σημείωσε ο Kospi της Ν. Κορέας. Ισχυρότερες οι πιέσεις για το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπου ο Hang Seng κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,07%.

Σε τροχιά διόρθωσης και η αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να αποδυναμώνεται κατά 0,6% και τον Shanghai Composite να σημειώνει πτώση της τάξης του 0,5%.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην ανακοίνωση της Fed (στις 21.15 ώρα Ελλάδας). Αμετάβλητος ο DAX 30, ενώ πτώση 0,1% σημειώνουν οι FTSE 100 και CAC 40.

Η ανάκαμψη στις τιμές παραγωγού των ΗΠΑ έπληξαν την Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με πτώση 0,47% στις 10.452,05 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,55% στις 1.107,93 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 0,5% στις 2.201,05 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v