Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορεία διόρθωσης στην Ασία

Σε τροχιά πτώσης οι ασιατικές αγορές, μετά τις δηλώσεις Bernanke για τις «δυσκολίες» που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία. Απώλειες 0,27% για Nikkei, άνω του 1% για Κίνα.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed κ.Ben Bernanke  για τις «δυσκολίες» με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η αμερικανική οικονομία αλλά και η ανάγκη για ένα ακόμη «πακέτο» στήριξης για την Ιαπωνία, αποτέλεσαν τους δύο βασικούς παράγοντες που άσκησαν πιέσεις στις ασιατικές αγορές.

Αρνητικός παράγοντας, κυρίως για τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων και η ανάκαμψη του γεν έναντι του δολαρίου. Απώλειες 0,12% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο τρία προς πέντε.

Σε ανάλογη πορεία ήπιας διόρθωσης κινήθηκε και ο Nikkei, καθώς κατέγραψε πτώση της τάξης του 0,27%. Απώλειες μόλις 0,19% για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ πτώση 0,30% κατέγραψε ο Kospi στο χρηματιστήριο της Ν. Κορέας.

Ισχυρότερες οι πιέσεις για την αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να καταγράφει απώλειες 1,22% και τον Shanghai Composite να αποδυναμώνεται πλησίον του 1,06%. Πτώση 0,56% για τον δείκτη Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Σχεδόν αμετάβλητη πορεία υποδεικνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures των βασικών ευρωπαϊκών δεικτών. Κέρδη μίας μονάδας για DAX 30 και FTSE 100, ενώ κατά τέσσερις μονάδες υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Τάσεις σταθεροποίησης επικράτησαν χθες στην αγορά της Wall Street, με την πορεία δολαρίου αλλά και τις δηλώσεις του κ. Bernanke να αποτελούν τους βασικούς καταλύτες. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με οριακά κέρδη 0,01% στις 10.390,11 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,25% στις 1.103,25 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 0,22% στις 2.189,61 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v