Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθησυχαστικός για επιτόκια ο Ben Bernanke

Ο κ. Ben Bernanke καθησύχασε τις αγορές όσον αφορά στην πορεία αύξησης των επιτοκίων, δηλώνοντας ότι "θα περάσει κάποιος χρόνος ακόμη πριν βεβαιωθεί πως η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ είναι αυτοτροφοδοτούμενη".

Καθησυχαστικός για επιτόκια ο Ben Bernanke
Ο διοικητής της Fed, κ. Ben Bernanke, καθησύχασε τις αγορές όσον αφορά στην πορεία αύξησης των επιτοκίων, δηλώνοντας ότι "θα περάσει κάποιος χρόνος ακόμη πριν βεβαιωθεί πως η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ είναι αυτοτροφοδοτούμενη".

Ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ τόνισε ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και το ποσοστό των ανέργων πιθανότατα θα μειώνεται βραδύτερα απ' όσο θα ήθελε η κυβέρνηση.

Ο πληθωρισμός θα παραμείνει μάλλον συγκρατημένος για αρκετό διάστημα, τόνισε ο κ. Ben Bernanke.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε σειρά ευοίωνων στατιστικών στοιχείων, που περιλάμβανε τη μικρότερη μείωση θέσεων εργασίας στην αμερικανική οικονομία από τότε που ξέσπασε η ύφεση.

Η θετική οικονομική πορεία δημιουργεί συνθήκες αύξησης των επιτοκίων, προκειμένου να συγκρατηθούν τυχόν πληθωριστικές πιέσεις, και πλέον κάποιοι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η Federal Reserve ενδεχομένως να αυξήσει το επιτόκιο του δολαρίου μέχρι και τον Ιανουάριο.

Μέχρι πρόσφατα οι περισσότερες προβλέψεις αφορούσαν στην επιβολή αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής κοντά στα τέλη του επόμενου χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v