Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μεικτή η εικόνα των ασιατικών αγορών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις κερδών αλλά και να στρέφονται στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων. Πτώση 1,4% για Nikkei, κέρδη 0,4% για Κίνα.

Σε ρευστοποιήσεις κερδών προχώρησαν οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές, στρεφόμενοι στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων, αλλά και προετοιμαζόμενοι να «κλείσουν» τα χαρτοφυλάκιά τους καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους.

Σημαντικές πιέσεις για το χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν διατήρηση του γεν σε υψηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου και ως εκ τούτου την αποδυνάμωση κερδών και εσόδων για τους ιαπωνικούς εξαγωγικούς ομίλους. Ο δείκτης Nikkei κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,42%.

Σε τροχιά υποχώρησης οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ με τους δείκτες ASX και Hang Seng να αποδυναμώνονται κατά 0,64% και 0,05% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα σε θετική πορεία κινήθηκαν τα χρηματιστήρια Κίνας και Ν. Κορέας. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε 1,14%. Κέρδη 0,64% για τον CSI 300 στην Κίνα, ενώ άνοδο της τάξης του 0,45% σημείωσε ο Shanghai Composite.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη έξι μονάδων για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά μία μονάδα και τον CAC 40 να κινείται κατά οκτώ μονάδες υψηλότερα.

Στο "νήμα" κατόρθωσε να ανακάμψει η Wall Street στη χθεσινή συνεδρίαση. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με άνοδο 0.5% στις 10.337,05 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0.36% στις 1.095,89 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,49% στις 2.183,73 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v