Βουτιά 4% για τον Nikkei, στο κόκκινο οι αγορές στην Ασία

O Nikkei χάνει 4,5%, ο ASX στην Αυστραλία 1,9% μετά το sell off των αμερικανικών τεχνολογικών μετοχών.

Βουτιά 4% για τον Nikkei, στο κόκκινο οι αγορές στην Ασία

Bαριές απώλειες στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού με οδηγό τον Nikkei, αφού οι αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν μεγάλη πτώση και τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ πυροδότησαν φόβους για ύφεση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν χθες, η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ενισχύθηκε τον Αύγουστο. Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM αυξήθηκε στις 47,2 μονάδες από 46,8 έναν μήνα νωρίτερα. 

Καταγράφηκε μεν κάποια βελτίωση στην απασχόληση, αλλά η συνολική τάση συνεχίζει να δείχνει υποτονική εργοστασιακή δραστηριότητα. Ο PMI παρέμεινε κάτω από το όριο του 50 για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Επιστρέφοντας στα ασιατικά χρηματιστήρια, οι μετοχές που σχετίζονται με τσιπ, όπως η Renesas Electronics, σημείωσαν βουτιά 8%, καθιστώντας την τον μεγαλύτερο χαμένο του δείκτη. Η Tokyo Electron χάνει 7,04%, ενώ η Advantest πάνω από 7,7%.

O Nikkei χάνει 4,5%, ο ASX στην Αυστραλία 1,9%, ο Shanghai και ο Shenzhen στην ηπειρωτική Κίνα υποχωρούν 0,6% και 0,3% αντίστοιχα, ο KOSPI στη Νότια Κορέα 3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί 0,2% έναντι του γεν, στα 145,09 γεν ανά δολάριο. Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές πετρελαίου υποχωρούν κατά 30 σεντς, στα 70 δολάρια το αμερικανικό αργό και στα 73 το μπρεντ ανά βαρέλι.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v