Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας, ενώ οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Nvidia.

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Αρνητικά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας, που ήταν υψηλότερος του αναμενόμενου τον Ιούλιο.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 3,5% σε ετήσια βάση, ελαφρώς πάνω από το 3,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι και έναντι του 3,8% τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας αποκάλυψαν ότι η κεντρική τράπεζα είχε εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων καθώς προσπαθεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται και τα εταιρικά αποτελέσματα, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση των μεγεθών του τεχνολογικού κολοσσού Nvidia.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε 0,4%, οριακά χαμηλότερα στις 38.274 μονάδες κινούνταν ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,22% στις 2.842 μονάδες, κατά 0,97% ο Hang Seng στις 17.700 μονάδες, κατά 0,32% ο Kospi στις 2.680 μονάδες και κατά 0,36% ο ASX στις 8.042 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v