Σε υψηλό μήνα οι ασιατικές μετοχές

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αυριανή δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης του Ιουλίου της Fed καθώς και στην ομιλία του προέδρου Jerome Powell στο Jackson Hole την Παρασκευή

Σε υψηλό μήνα οι ασιατικές μετοχές

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ασιατικές μετοχές πάντως να κινούνται στο υψηλότερο επίπεδο ενός μήνα, ακολουθώντας το ράλι της Wall Street που οφείλεται στις προσδοκίες ότι η Fed θα μπορούσε να δώσει περαιτέρω ενδείξεις για επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αυριανή δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης του Ιουλίου της Fed καθώς και στην ομιλία του προέδρου Jerome Powell στο Jackson Hole την Παρασκευή για ενδείξεις σχετικά με τις προοπτικές των αμερικανικών επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας τον Αύγουστο. Κατά τη συνεδρίαση, η τράπεζα διατήρησε το επιτόκιο αναφοράς της στο 4,35%, αλλά σημείωσε ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε «πάνω από το στόχο» και «αποδείχθηκε επίμονος». Η κεντρική τράπεζα ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εξέτασαν την περίπτωση αύξησης του επιτοκίου, αλλά αποφάσισαν να το αφήσουν αμετάβλητο, καθώς η ροή των δεδομένων από την προηγούμενη συνεδρίαση «δεν ήταν επαρκής για να δικαιολογήσει αλλαγή στη στάση της νομισματικής πολιτικής». Ωστόσο, η RBA προειδοποίησε ότι είναι «απίθανο» να μειωθούν τα επιτόκια βραχυπρόθεσμα.

Στην Κίνα, τα επιτόκια αναφοράς δανεισμού παρέμειναν αμετάβλητα όπως αναμενόταν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,4% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κάνει ράλι 2,13% στις 38.185 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,84% ο Kospi στις 2.696 μονάδες και κατά 0,13% ο ASX στις 7.991 μονάδες ενώ αντιθέτως ο Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 0,98% στις 2.865 μονάδες και 0,36% ο Hang Seng στις 17.506 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v