Ράλι στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, πάνω από τις 36.000 ο δείκτης Nikkei

Η δυναμική οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τεχνολογικό και χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας. Ηπιες κινήσεις στα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ασίας.

Ράλι στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, πάνω από τις 36.000 ο δείκτης Nikkei

Οι κύριοι δείκτες της Ιαπωνίας κινήθηκαν έντονα ανοδικά σήμερα, μια μέρα μετά την αργία που κράτησε κλειστή την αγορά στο Τόκιο.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκανε άλμα 3,13% για να ξεπεράσει το επίπεδο των 36.000 για πρώτη φορά από τις 2 Αυγούστου. Ο ευρύτερος δείκτης Topix κέρδισε 2,43%.

Η δυναμική οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τεχνολογικό και χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας, με τον Όμιλο Rakuten και την Trend Micro να σημειώνουν άλμα 8,7% και 7,6%, αντίστοιχα.

Το κοινοβούλιο της χώρας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αυξήσει τα επιτόκια τον περασμένο μήνα, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 3% τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι, ανεβαίνοντας με ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με 2,9% τον Ιούνιο.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,17%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έχασε 1,58%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας ανέβηκε 0,10%. 

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,10%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 0,21%.

Στη Νοτιοανατολική Ασία, η Σιγκαπούρη ανέφερε ότι η οικονομία της αναπτύχθηκε κατά 2,9% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Βλέπει για το 2024 αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 2% έως 3%, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψής της για 1% έως 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v